Kupovina nekretnine na planini - Zašto vam je potreban agent?

27.5.2024

Sigurni smo da ne postoji osoba koja ne sanja svoj stan za odmor. Ne samo da vas oslobađa stresa prilikom traženje idealnog smeštaja za odmor, već vam omogućava da svaki slobodni trenutak provedete u prirodi.

Međutim, izbor pravog stana na planini nije nimalo lak zadatak. Naročito ako se u potragu zaputite sami, bez stručne pomoći.

Imajući ovo u vidu otkrivamo vam prednosti angažovanja agenta za nekretnine prilikom kupovine stana na planini.

Poznavanje tržišta nekretnina

Iako stan za odmor nije predviđen za svakodnevni boravak sigurno ćete želeti da dobijete sve informacije o njemu. Tip gradnje, izolacija, materijal, funkcionalnost - samo su neki od podataka koji mogu da utiču na odluku o kupovini.

Ovi podaci su dostupni na zvaničnom sajtu investitora. Ipak, detaljnije informacije može vam pružiti jedino agent za nekretnine. Naime, znanje i stručnosti koju donosi višegodišnje iskustvo u bavljenju poslom sa nekretninama ne može nadmašiti nijedna online pretraga.

Agenti za nekretnine dobro poznaju tržište, uključujući trendove u svetu, kao i dostupne objekte i one čija je izgradnja u planu. Takođe, poznaju svaki tip objekta, specifične pogodnosti, investitore i nove standarde u gradnji. Zahvaljujući tome zagarantovano vam je pronalaženje nekretnine koja odgovara vašim željama i predviđenom bužetu.

Podrška u kupovini nekretnine na planini

Dobar agent za nekretnine vodiće vas kroz čitav postupak kupovine - od odabira, do potpisivanja ugovara. Ujedno, pomoći će vam da shvatite svaki korak u ovom složenom procesu.

Agenti za nekretnine sarađaju sa advokatima, inspektorima, hipotekarnim zajmodavcima i proceniteljima. Time vas oslobađaju posla oko prikupljanja dokumentacije. Takođe, osiguravaju da je sve potpisano, obezbeđeno i završeno, te ne morate da brinete da li ste ispoštovali sve zakonske propise.

Agent za nekretnine štedi vaše vreme  

Najnovija istraživanja su pokazala da vam je potrebno oko 3 meseca da istražite tržište nekretnina, pogledate oglase i obiđete one koji su vam privlačni. U modernom dobu, kada se svi suočavamo sa brojnim obavezama svakog dana, 3 meseca aktivnog traženja je previše izdvojenog vremena. I što je najvažnije - niste sigurni da će vam se ta potraga isplatiti.

Upravo u tome je jedna od glavnih prednosti angažovanja stručnjaka. Agent za nekretnine ima razrađenu mrežu nekretnina. Pristup najboljim ponudama, uključujući i one koje nisu u oglasima, donosi visok nivo efikasnosti potrage. Samim tim kupovina nekretnine na planini odvija se znatno brže.

Ima vrhunske veštine pregovaranja

U većini slučajeva, kada sami pregovarate sa prodavcem možda nećete dobiti najbolju ponudu. Sa druge strane, agenti za nekretnine imaju pregovaračke sposobnosti. Poznavajući lokalno tržište nekretnina oni raspolažu ubedljivim argumentima, te ne morate brinuti da ćete svoju nekretninu preplatiti.

Ukoliko ste odlučili da kupite nekretninu na planini Kosmaj neka vaš izbor bude kompleks Kosmaj Residence. Izgrađen je po najsavremenijim standardima tako da prati svetske standarde, donoseći luksuz u prirodno okruženje.

Kompleks obuhvata 4 zgrade. U svakoj zgradi nalazi se 44 stanova, kvadrature od 32 m2 do 41 m2. Stanovi su projektovani uz maksimalnu iskorišćenost prostora. Mada postoji i mogućnost spajanja kako bi se dobila veća stambena jedinica.

Izuzetnu funkcionalnost prati vrhunska estetika. Moderne linije, skupoceni materijali u enterijeru i posvećnost svakom detalju ostavljaju impresivni utisak već pri prvoj poseti. Dok za dodatnu dozu privlačnosti tu su prostrane terase sa kojih se pruža neverovatan pogled.

S obzirom da su u pitanju pametni stanovi na Kosmaju, Up Home smart sistem omogućava vam daljinsko upravljanje brojnim uređajima i funkcijama u prostoru. Na taj način su komfor i bezbednost podignuti na viši nivo.

Kosmaj Residence pruža i bogat prateći sadržaj. Vlasnicima su na raspolaganju otvoreni i zatvoreni bazeni, Wellnes i Spa centar, biskop na otvorenom, teniski i košarkaški tereni, kao i fitnes centar. Najmlađi se mogu zabaviti u specijalnom parku i igraonici, a avanturiste će oduševiti vožnja kvadova.

Za dodatne informacije možete kontaktirati naše agente.