Kupovina stana na Kosmaju za izdavanje - Da li se isplati?

4.6.2024

Težnja da sačuvamo stečeni kapital, ali i ostvarimo dodatni prihod, navodi nas na traženje najprofitabilnijeg načina ulaganja novca. Iako akcije i ETF fondovi čine čest deo investicionog portfolija, ulaganje u nekretnine ima primarnu ulogu.

S obzirom da tržište nekretnina danas obuhvata široku ponudu, izbor prave imovine za investiranje je ključno u postizanju uspeha.

Zašto stan na planini Kosmaj treba uzeti u obzir pri razmatranju ulaganja u nekretnine otkrijte u nastavku teksta.

Da li se isplati kupovina stana za izdavanje?

Jedna od najvažnijih prednosti ulaganja u nekretnine za izdavanje jeste činjenica da pružaju zaštitu od inflacije. Naime, nekretnine se smatraju stabilnim, niskorizičnim oblikom ulaganja i mogu brzo da obezbede vraćanje novca kroz izdavanje. Zahvaljujući tome vlasnici imaju garanciju da će dobijati konstantno dobre prinose od zakupa. Zapravo, njihovi prinosi ostaju visoki uprkos rastućim nivoima cena.

Istraživanja pokazuju da je prosečan povraćaj ulaganja u stambene nekretnine za 10 godina bio 48%. U istom periodu potrošačke cene su porasle za nešto manje od 13%. Sve u svemu, realni prinosi na ulaganja u nekretnine su iznosili 35%. To je prilično visoko u poređenju sa prinosima akcija, koje su u istom periodu ostvarile povraćaj od samo 5,5%.

Stručnjaci predviđaju da će ovaj trend nastaviti da raste, posebno kada su u pitanju stanovi za odmor.

Kupovina nekretnine na planini za izdavanje

Da biste zaradili pasivni prihod od nekretnine, ona pre svega treba da generiše dobar prinos. Međutim, visina povrata od zakupa koji možete očekivati da ćete ostvariti sa stanom na planini zavisi od potencijala uvažavanja imovine i od toga da li postoje načini za povećanje tih prinosa. Upravo u tome ključnu ulogu ima lokacija i kvalitet pratećeg sadržaja.

Pre nego što donesete konačnu odluku proverite atraktivnost lokacije. Da li je planina posećena tokom čitave godine ili samo u sezoni? Da li ima dobar pristup saobraćajnicama? Da li postoje dodatne aktivnosti? Ove i slične uslove ispunjava planina Kosmaj.

Na samo 30-ak minuta vožnje od Beograda čeka vas neverovatna priroda. Očaravajući proplanci, bogate bukove i hrastove šume, kao i brojni potoci osvajaju pri prvom pogledu. Dok ruža vetrova, koja se formira od vazdušnih struja sa Karpata i Mediterana, donosi čistiji i zdraviji vazduh u odnosu na druge planine.

Imajući ovo u vidu ne čudi što je Kosmaj poslednjih godina sve traženija lokacija ne samo među domaćim posetiocima, već i stranim turistima. Njenoj atraktivnosti doprinose i lepo uređene staze za šetnju, raznovrsne sportske mogućnosti, značajni istorijski spomenici, kao i pravoslavne svetinje.

Nemate mnogo novca za ulaganje? Nema problema

Ne morate biti ultra bogati da biste kupili stan na planini Kosmaj i izdali ga za profit. U kompleksu Kosmaj Residence nalaze se stanovi različitih kvadratura, počev od 32 m2 do 41 m2, tako da ćete lako pronaći onaj koji odgovara vašem budžetu. Takođe, postoji mogućnost spajanja stanova kako biste dobili veću jedinicu za izdavanje.

Bez obzira koju veličinu stana izaberete budite sigurni da ćete dobiti vrhunsku funkcionalnost i neverovatnu estetiku. Tajna njihove lepote krije u najsavremenijoj gradnji koja čini jedinstvenu harmoniju modernog života i prirode.

Kvalitetni materijali, izuzetan stepen bezbednosti, besprekoran enterijer, smart opcije za daljinsko upravljanje - samo su neke od karakteristika koje Kosmaj Residence izdvajaju od drugih.

Ne treba zaboraviti ni bogat prateći sadržaj koji će dodatno privući goste u vaš stan na planini. U okviru kompleksa gostima su na raspolaganju otvoreni i zatvoreni bazeni, Wellnes i Spa centar, biskop na otvorenom. Zatim, teniski i košarkaški tereni, kao i fitnes centar. Najmlađi se mogu zabaviti u igraonici, a za avanturiste tu je vožnja kvadova i jahanje.

Ukoliko želite da imate svoj stan za izdavanje na Kosmaju kontaktirajte naše agente.