Nekretnina na planini - Koje su benefiti njene kupovine?

10.6.2024

Postoji jedinstvena privlačnost u planinskim predelima. Atraktivni pejzaži, miran život i šansa za komunikaciju sa prirodom - to su elementi planinskog života koji privlače ljude.

Bilo da želite promenu načina života ili tražite drugi dom, stan na planini može biti odličan izbor. Dizajniran tako da se uklapa u planinske predele, neravne terene i bogatu prirodu, donosi harmoniju sa okruženjem, spajajući mir i prekrasne poglede. Ujedno, poseduje jedinstveni šarm, koji nedostaje urbanim stanovima.

Koje prednosti pruža kupovina nekretnine na planini otkrijte u nastavku teksta.

Mesto pozitivne energije

Stan na planini je sinonim za privatnost i mir. Smešten daleko od gradske buke i primetnih saobraćajnica predstavlja pravi raj na zemlji. Ne samo da vas oslobađa zagađenja i stresa urbanog života, već vam pruža priliku da uživate u jednostavnijem načinu života. Čak i ako odlučite da ponesete sa sobom posao, budite sigurni da ćete biti maksimalno produktivni.

Tišinu, koja se unaokolo širi, remeti jedino cvrkut ptica. Buđenje uz njihovu pesmu i prijatan planinski povetarac, zaista, se ne može ni sa čim porediti. Dok neverovatan pogled na slikovit pejzaž, uključujući šume, doline, a ponekad i na udaljena urbana područja, nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Planina ne predstavlja samo savršen živopisni ambijent, već okruženje sa terapeutskim dejstvom. Istraživanja pokazuju da samo pola sata boravka u šumi štiti imunitet 2 meseca. Zdrav planinski vazduh smanjuje rizik od respiratornih problema, a zelena sredina doprinosi mentalnom zdravlju.

Aktivnosti na otvorenom za sve

Nekretnina na planini uvodi vas u čitav svet aktivnosti na otvorenom, nudeći zabavne i jedinstvene načine da ostanete aktivni. Planinarenje, kampovanje, pecanje, sankanje, brdski biciklizam - samo su neke od avantura na vašem pragu. Ove aktivnosti ne samo da pružaju odličan način da se povežete sa porodicom, već obezbeđuju da budete u formi bez odlaska u teretanu.

Za ljubitelje fotografije prelepi pejzaži nude fantastične mogućnosti stvaranja zadivljujućih slika. Dok obilje divljih životinja donosi susrete sa njima koje ćete zauvek pamtiti. Dakle, stan na planini pruža fenomenalan spoj avanture i mira, što malo koja stambena opcija može da ponudi.

Mogućnost dodatne zarade

Stan za odmor, ujedno, je i investicija koja donosi zaradu. Naime, trendovi na tržištu nekretnina kod nas pokazuju sve veću zainteresovanost za boravak na planini.

Kako su nekretnine stabilna, niskorizična investicija, ulaganje u stan na planini obezbediće vam brz povratak novca. Zatim i redovan prihod. Čak i kada cene osnovnih životnih potreba počnu da rastu, prinosi od zakupa biće na visokom nivou. Imajući ovo u vidu investiranje u nekretninu na planini znači zaštitu od inflacije.

Nekretnina na planini Kosmaj

Iako spada u niže planine Srbije, Kosmaj se može pohvaliti prirodom koja osvaja pri prvom pogledu. Upravo na ovoj planini nalazi se jedinstveni kompleks Kosmaj Residence koji pruža sve što je potrebno za moderan boravak u prirodi.

Počev od eksterijera koji je izgrađen po svetskim trendovima, pa do luksuzno opremljenih enterijera - svakom detalju posvećena je velika pažnja.

Kompleks obuhvata 4 zgrade. Svaka zgrada ima 44 stanova, čija se veličina kreće od 32 m2 do 41 m2. Pri čemu postoji mogućnost spajanja stanova radi dobijanja veće jedinice.

Bez obzira na kvadraturu, svaki stan garantuje maksimalnu iskorišćenost prostora. Dok prostrane terase sa kojih se pruža fantastičan pogled, daju dodatnu estetiku.

Besprekornu arhitekturu prati bogat prateći sadržaj, koji unosi dašak mondenskog života. Otvoreni i zatvoreni bazeni, Wellnes i Spa centar, biskop na otvorenom, sportski tereni, fitnes centar - samo su neke od aktivnosti koje su vam na raspolaganju. Najmlađe čeka igraonica, a za avanturiste tu je vožnja kvadova i jahanje.

Ukoliko ste odlučili da kupite nekretninu na planini Kosmaj, kontraktirajte naše agente.