Koja kvadratura je idealna za stan na planini za četvoročlanu porodicu?

20.5.2024

Odmor na planini je poseban. Bez obzira da li ste ljubitelj sportova ili biste radije uživali u prelepoj prirodi, jedno je sigurno - imaćete nezaboravan odmor. Zaista, ova destinacija vam pruža neverovatne mogućnosti kojima ćete ispuniti svoj dan.

Međutim, izbor planine na kojoj želite da provedete svoj odmor nije jedina odluka koju morate doneti. Važnu ulogu ima i smeštaj. Pronalaženje idealnog stana za odmor nije nimalo lak zadatak. Posebno za porodicu sa decom. Ne samo da želite da svaki član ima potreban komfor, već i da svima ispunite želje.

Imajući ovo u vidu otkrivamo vam koji je idealan stan na planini za četvoročlanu porodicu.

Stvari koje morate uzeti u obzir prilikom izbora

Pre nego što započnete potragu za svojim savršenim domom na planini morate odrediti prioritete svoje porodice. U tome vam može pomoći niz smernica.

Polazna osnova jeste struktura same porodice. Mala deca su posebno bučna, te ćete za trenutke odmora sigurno poželeti da imate zasebne sobe. Sa druge strane, tinejdžeri zahtevaju sopstveni prostor, naročito ako su suprotnog pola. Zato je uvek bolje investirati u veći prostor kako bi se svako osećao prijatno tokom odmora.

Sledeći korak, jeste, da razmislite kako vi i vaša porodica svakodnevno provodite vreme na odmoru. Velike su šanse da u najvećoj meri koristite samo jednu ili dve prostorije, najverovatnije dnevnu sobu i kuhinju. Ovo će vam dati jasnu predstavu o broju soba koji želite da ima vaš stan na planini.

Obratite pažnju i koliko često putujete zajedno. Već polaskom u srednju školu deca žele da putuju bez svojih roditelja. Ukoliko je to slučaj i sa vašom porodicom, možda, nećete stan za odmor koristiti istovremeno. Ipak, dodatna soba za spavanje je preporučljiva, jer ćete sigurno nekada imati i goste tokom odmora.

Kada je u pitanju kvadratura stana na planini za četvoročlanu porodicu krenite od preferencije svakog člana. Na primer, ako ne volite da kuvate na odmoru i radije birate odlazak u restoran nema smisla imati veliku kuhinju. Ili, možda, neko od članova vaše porodice voli duge kupke, te je poželjno da stan ima i zaseban toalet.

Koliki stan na planini je, zaista, potreban četvoročlanoj porodici?

Idealna veličina stana na planini je ona u kojoj se osećate udobno, a istovremeno imate visoku iskorišćenost prostora.

Da biste to postigli obratite pažnju na broj prostorija u stanu. On je određen brojem osoba koji će u njemu boraviti. U ovom slučaju to su 4 osobe. To znači da mora da ima najmanje 2 zasebne spavaće sobe. Pri čemu najbolje da spavaće sobe budu približno iste veličine. Nikako ne treba jedna da bude znatno veća u odnosu na drugu.

Što se tiče kvadrature, stručnjaci savetuju da stan za četvoročlanu porodicu treba da bude optimalno 77m². Na toj površini treba da su funkcionalno raspoređeni kupatilo, kuhinja, dnevna soba, trpezarija i 2 spavaće sobe. Naravno, terasa sa koje se pruža pogled na prelepu prirodu se podrazumeva.

Kupovina stana na planini Kosmaj

Poslednjih godina Kosmaj sve više privlači pažnju ne samo građana naše zemlje, već i iz inostranstva. Popularnost je sasvim opravdana, jer se ova planina može pohvaliti najlepšim četinarima, izbvorima pitke vode, kao i divljim životinjama koje možete susresti.

U samom srcu planine smešten je Kosmaj Residence. Ovaj luksuzni kompleks izgrađen je po svetskim standardima tako da odmor u prirodi podiže na viši nivo. Počev od elegantnih linija eksterijera, pa do enterijera prefinjenih detalja - čini jedinstveni spoj mondenskog života i prirode. Dodatnu dozu komfora donosi SMART sistem koji omogućava daljinsko upravljanje uređajima putem mobilnog telefona, računara ili tableta.

Kompleks obuhvata 4 zgrade. Svaka zgrada ima 44 stanova kvadrature od 32m² do 41m². Postoji mogućnost spajanja radi dobijanja većih jedinica tako da četvoročlane porodice mogu imati savršen dom na planini.

Dodatna pogodnost ogleda se u činjenici da su vlasnicima na raspolaganju arhitekte i dizajneri koji će kompletno opremiti stan u skladu sa njihovim željama, ali i stilovima u enterijeru.

Kosmaj Residence ne čine samo luksuzno opremljeni stanovi. U okviru kompleksa nalaze se otvoreni i zatvoreni bazeni, Wellnes i Spa centar, biskop na otvorenom, teniski i košarkaški tereni, kao i fitnes centar. Za najmlađe tu je posebno opremljen park i igraonica. Dok oni koji su željni avanture mogu da isprobaju jahanje i vožnju kvadova.

Ukoliko ste odlučili da investirate u stan na planini Kosmaj, kontraktirajte naše agente.